Referencer

Kloakseparering / adskillelsesprojekt Hvam Mejeriby

Del
BygherreVestforsyning
EntrepriseformHovedentreprise
Opført3. maj 2021 - 30.. august 2023
Rådgivende ingeniørEnviDan A/S
PlaceringHvam Mejeriby, Holstebro
Kloakseparering / adskillelsesprojekt Hvam Mejeriby

Vestforsyning ønskede at løse regnvandshåndteringen i Hvam Mejeriby på en anderledes måde, som skulle give ekstra kvalitet til byen, ved at løse overfladeafvandingen på overfalden. Det betyd bl.a. at regnvandsløsningerne skulle indgå i byen og fungere som rekreative, grønne og multifunktionelle friarealer. Kort sagt var det ambitionen at projektet i Hvam Mejeriby skulle være et referenceprojekt, der kunne inspirere og drages læring af.

Opgaven omfattede i overordnede træk etablering af overfladeafstrømning og systemer til overfladeafvanding inklusive forsinkelsesløsninger. Der er primært tale om etableringen af løsninger til håndtering af overfladevandet på overfladerne, som regnbede, render i terræn og lign. samt enkelte rørløsninger.

Der er anvendt tre forskellige løsninger i området for at håndtere regnvandet. Fælles for dem alle er at de, udover at lede regnvandet væk fra kloaksystemet ved hjælp af fordampning og forsinkelse, bidrager til biodiversiteten og byrums forskønnelse. Det nuværende kloaksystem bevares, og i stedet blev der lavet der nye ”veje” til regnvandet langs fortovet i render/riste samt regnvandsbede/forsinkelsesbede. Fortovet blev i samme ombæring fornyet. Vandet ender i et nyetableret regnvandsbassin. Bedenes plantesammensætning er designet til gavn for insekterne. De skal både kunne udholde tørkeperioder og tåle perioder med overvanding. Og så skal de selvfølgelig give gadebilledet noget skønhed i bybilledet gennem alle sæsoner.

Kompetencer ved dette projekt

Har du spørgsmål?

Så sidder vi klar på telefonen og email.

Lignende referencer

Relaterede artikler

Forrige
Næste
Hvad leder du efter?
Søg