Ukrudtsbekæmpelse

Arealerne foran virksomheden er det første, der møder dine kunder. Her dannes førstehåndsindtrykket. Ofte er der brugt betydelige midler på etableringen, så det er derfor sund fornuft i at pleje og vedligeholde disse arealer, så den æstetiske oplevelse er i top – og investeringen i det grønne anlæg bevares bedst muligt.

Dette gøres bedst ved at gennemføre en systematisk og faglig korrekt pleje- og vedligeholdelsesindsats. Vi har 75 ansatte som i sæsonen kun arbejder med pleje og vedligeholdelse. Vi har den nødvendige maskinpark der sikrer en optimal og effektiv pleje af både de ”grønne” og de ”grå” områder.

Lugning

En del af gartnerfaget er helt manuelt arbejde med håndredskaber og det er her knofedtet skal findes frem. Lugning af ukrudt mellem stauder og planter er vigtigt for at de uønskede vækster ikke skal overtage magten fra de ønskede planter fx i et nyt bed.

Nogle planter er ligefrem invasive. Læs mere om bekæmpelse af invasive arter her.

Kemisk

Vi bekæmper ukrudt med kemiske midler, når det skal være et prisbilligt valg at holde ukrudtet nede. Vi kan holde kemiforbruget på et absolut minimum med vores sensorstyrede grej, så vi tager mest muligt hensyn til miljøet med så lav klima belastning som muligt.

Kogende vand

Som et alternativ til kemisk ukrudtsbekæmpelse fjerner vi ukrudt, på belægninger, med kogende vand, med en sensorstyret maskine. Sensoren sikrer at vi holder vandforbruget nede på et minimum, så vi tager mest muligt hensyn til miljøet og med så lav klimabelastning som muligt.

Fræsning

Jorden holdes sort mellem beplantning med en fræsning indtil det ønskede vækst, fx træer eller buske, får sig etableret og overtaget, så den bare jord er dækket af. På denne måde vil ukrudt blive kvalt og ikke kan leve.

Brænding

Brænding af ukrudt er et alternativ til kemisk ukrudtsbekæmpelse på belægninger og er en nem måde at fjerne det uønskede ukrudt, især på store områder. Med gas bliver en flamme tændt og ukrudtet svitses kort. Det er ikke nødvendigt at brænde ukrudtet helt af, da det dør ved blot en svitsning, og på denne måde bliver gasforbruget også holdt så langt nede som muligt.

Har du spørgsmål?

Så sidder vi klar på telefonen og email.

Udvalgte artikler for Ukrudtsbekæmpelse

Forrige
Næste
Hvad leder du efter?
Søg