Havehjælp - Få en havemand til at hjælpe i haven

Haven er et fantastisk sted at opholde sig, men til tider giver den udfordringer. Tiden er blevet for knap med arbejde, børn, husdyr og fritidsaktiviteter. Energien til at bruge hækklipper, motorsav eller lign. er der ikke. Kræfterne til at passe blomster og bede er blevet mindre. Lysten til at opholde sig i haven er større end lysten til at arbejde i den. Der kan være mange grunde til at have brug for havehjælp.

 

Forårsklargøring og havehjælp

Foråret er en god årstid til at få nogle ting fra hånden og få nogle ting på to do listen tjekket af i haven. Hvis forårsklargøringen i haven bliver gjort grundig, kan du faktisk minimere arbejdet i løbet af sæsonen.

Her er Kaj Bechs 10 forslag til en god start på havesæsonen:

 1. Bekæmp ukrudt og lug dine bede
 2. Fordel dine stauder eller plant nye
 3. Tilplantning af krukker
 4. Rens tagrender
 5. Rens dine fliser eller læg ny belægning
 6. Klip hækken
 7. Beskær dine buske
 8. Fæld træer
 9. Gød græsplænen eller så nyt
 10. Eller få inspiration til en helt ny haveplan!

 

Find din nye havemand her

>> Book en anlægsgartner og få et kig på din have.

Kaj Bech A/S tilbyder havehjælp i hele Vestjylland – Holstebro, Herning, Struer, Skive, Lemvig, Vinderup, Ulfborg, Aulum, Bækmarksbro, Tim, Staby, Vedersø, Haderup, Harboøre, Thyborøn og omegn.

 

Fliserens – Før og efter

 

Fliserens

Vi sørger for at dine fliser bliver rene og pæne igen, hvis du ikke har udstyret til at gøre det selv. Vi bruger kun de bedste midler og metoder og til at fjerne alger og snavs fra dine fliser. Ved at rense dine fliser kan du ændre udtrykket på din have helt. Den kan komme til at se helt ny og stringent ud efter en behandling og imprægnering. Det er langt bedre for miljøet at rense de eksisterende fliser frem for at udskifte dem. Hvis nogle lægger skævt eller løse kan vi også sagtens hjælpe dig med at reparere de ujævne steder. Vi har mange dygtige brolæggere og gartnere ansat der står klar til havehjælp.

Vil du gerne have anlagt en ny terrasse med fliser i haven eller fx lagt nye fliser udendørs omkring huset eller i drivhuset så kan vores dygtige brolæggere hurtigt klare opgaven i stedet for at du skal springe ud i en ny “gør det selv opgave” og selv lægge fliserne.

Vi kommer også gerne og fjerne ukrudt mellem dine fliser – manuelt eller med udstyr alt efter opgavens omfang. Vi udfører fliserens med specialmaskiner. Vi fjerner flisepest, alger mm. med en helt miljøvenlig metode og uden kemi.

Læs mere om fliserens her: Fliserens

 

Græs

Det element i haven vi bruger mest tid på at holde er vores græsplæner, så hvorfor ikke få hjælp til denne opgave så vi kan bruge vores tid til at nyde uderummet i stedet for at klippe græs og fjerne ukrudt i græsplænen. Intet er for småt eller stort. Vi har udstyret til at klippe græsset i den lille rækkehushave, men også til klipningen af den parklignende have. Eller hvad med klipning med specialmaskiner så man har en blomstereng om foråret med gangstier i, for senere at få det hele klippet og græsset samlet op og kørt væk.

Gødning af græsplæne

Står du med spørgsmålene som fx Hvornår må græsplænen gødes? Kan man slippe af med mos, ved at gøde græsplænen? Skal græsplænen gødes i foråret? Må man gøde en nysået græsplæne? – Alt dette kan vi give dig svar på. Vi er din lokale fagmand!

Vi udfører:
Græsklipning,
Gødning af græsplæner,
Vertikalskæring,
Planering,
Eftersåning af græsplæne,
Nyetablering af græsplæne

.. eller hjælper med planlægning af en helt ny have.

Vil du have besøg og få inspiration til at anlægge en helt ny have, hvor græsplæne og bede spiller fantastisk sammen? Første besøg er altid gratis! Vi er total leverandører indenfor området og kan selvfølgelig også anlægge haven for dig og følge opgaven helt til dørs. Book tid til Anlægning af have her.

 

Læs meget mere om vores kompetencer indenfor havehjælp her >> https://kajbech.dk/kompetencer/hus-have/graes/ 

 

Rens dine tagrender

Mens vi venter på foråret er det et godt tidspunkt at få rense dine tagrender. Med en tagrende rens undgår du overfyldte tagrender og du kan være sikker på at lede vandet det rette sted hen og beskytte huset mod vand. Du kan rense dem selv eller få os til at gøre det for dig. Vi er udstyret med en tagrenderenser, der nemt renser dine tagrender hurtigt og effektivt. Det er en lang stang med et kamera monteret på, så vi kan følge med fra jorden af og samtidig være sikre på at dine tagrender bliver helt rene og fri for forstoppelse.

Læs mere om vores tagrenderenser her: Tagrenderenser

Eller læs mere her om hvad vores smarte maskine egentlig kan: Rensning af tagrender med ny kamera styret suger

 

Hækklipning

Vi kan sørge for at din hæk bliver klippet til perfektion. Vi udfører arbejdet med omhu og præcision og sørger for at efterlade din have i en flot stand. Kontakt os nu og få et uforpligtende tilbud. Hvornår skal hækken klippes? Hvilke regler er der for hækklipning?  I bund og grund handler det hele om, hvilken hæktype du har, hvilket miljø hækken står i og hvilke jordforhold den har. Vi er din fagmand indenfor hækvedligehold og klipning og kan besvare alle dine spørgsmål på dette område.

Se mere her – Hækklipning – eller book tid herunder på siden til et besøg.

 

 

Stauder

Kaj Bech er din lokale havehjælp inden for stauder og beplantning. Vi har mange års erfaring og vores dygtige anlægsgartnere og havedesignere hjælper gerne med at finde de rigtige staude-sammensætninger til deres have. Stauder er en fantastisk måde at skabe frodighed i haven på. Der findes mange forskellige slags stauder, der kan plantes i både sol og skygge eller krukker.

Det kan være lidt af en videnskab at udvælge og sammensætte planter til haven og grønne områder. Der er mange forhold der skal overvejes hvad enten det er et læhegn, et fritstående træ eller et staudebed man ønsker at lave. Man skal overveje vækstforhold, blomstringstidspunkt, blomsterfarve, bladfarve, livskraft, planteafstand, naboplanter, beskæringsmuligheder og dens udvikling over tid. Dernæst skal man navigere rundt i planteskolernes mange muligheder og fristelser.

Vi vedligeholder hvert år mange kvadratmeter grønne områder, og ved derfor hvad der fungerer og hvad der ikke gør. At vælge de rigtige planter til de rigtige vækstforhold, er nøglen til en vellykket beplantning. Beplantninger behøver ikke være tidskrævende at vedligeholde hvis man griber opgaven rigtig an fra starten.

Sammensætningen kan gøres enkelt, komplekst, romantisk, moderne, minimalistisk eller dramatisk. Vi tager altid udgangspunkt i dine behov og hjælper gerne med at udvælge de helt rigtige planter. Vi rådgiver selvfølgelig også i, hvordan beplantningen efterfølgende skal vedligeholdes således beplantningen udvikler sig mod det ønskede mål.

Vil du have besøg af en havegartner kan du book tid her. Første besøg er altid gratis! >> Find anlægsgartner her.

Ny beplantning af buske, stauder, hække, træer, sommerblomster og blomsterløg

Hvis du vil plante stauder i skyggen, kan du overveje at plante følgende 10 stauder:

 • Hosta
 • Funkia
 • Astilbe
 • Skovmærke
 • Alunrod
 • Engblomme
 • Hjortetrøst
 • Storkenæb
 • Kaukasisk gederams
 • Skovjordbær

Hvis du vil plante stauder i solen, kan du overveje følgende stauder: 

 • Ridderspore
 • Kattehale
 • Storkenæb
 • Klokkeblomst
 • Kæmpeverbena
 • Pragtstjerne

Hvis du vil plante stauder i krukker om foråret eller store krukker generelt, kan du overveje følgende planter:

 • Pelargonier
 • Lobelia
 • Petunia
 • Begonia
 • Fuchsia
 • Ærteblomster

Du kan læse mere om stauder og beplantning på denne side: https://kajbech.dk/kompetencer/hus-have/beplantning/

Har du brug for hjælp til lugning af dine bede så er vi også den rigtige havemand at tage fat i. Vi vedligeholder hvert år mange kvadratmeter grønne områder, og ved derfor hvad der fungerer og hvad der ikke gør. Udfyld formularen her på siden for at booke os til præcis det arbejde du har brug for at få udført.

Find din nye havemand her

>> Book en anlægsgartner og få et kig på din have.

 

Beskæring

Beskæring af træer og buske er vigtigt for at holde haven sund og smuk. Her er nogle af de ting, du bør overveje, når du beskærer dine træer og buske:

 • Beskær for din egen skyld, fx hvis planten skygger for meget eller er blevet for stor.
 • Beskær for at forynge busken eller træet, og bevare sunde blomstrende buske.
 • Beskær i den rigtige sæson. Forår og efterår er gode tidspunkter at beskære på.
 • Beskær på den rigtige måde. Skær så vidt muligt ved grenens basis.
 • Fjern først grene der ser syge ud, og dernæst dem, der går på tværs af kronen.

Kaj Bech A/S tilbyder havehjælp og beskæring træer og buske samt fældning af både små og store træer på egen grund. Arbejdet udføres altid omtanke og nøjagtighed og indenfor reglerne på træfældningsområdet.

Hvis du har brug for mere information om beskæring af træer og buske eller fældning af træer, kan du læse mere på denne side: https://kajbech.dk/kompetencer/groenservice-og-drift/beskaering/

109_Niels Ulrich H. Pedersen
kontakt

Har du spørgsmål?

Så sidder vi klar til at besvare dem.

Ulrich Pedersen
up@kajbech.dk
+45 22 70 88 31

Har du spørgsmål?

Så sidder vi klar på telefonen og email.

Udvalgte artikler for Havehjælp

Forrige
Næste
Hvad leder du efter?
Søg