Oversat betyder DGNB “Bæredygtighed sat på formel”

Én af Danmarks første DGNB certificeret logistikbygninger, har vi været med til at bygge i Esbjerg for Vattenfall og Thyborøn Invest! Det er ikke Danmarks allerførste DGNB-certificerede logistikbygninger, men det er første gang Kaj Bech A/S har været med i en DGNB-certificering. Det er et eventyr vi er glade for at have taget hul på!

Hvad har DGNB med bæredygtighed at gøre?

Oversat betyder DGNB “Bæredygtighed sat på formel” for at måle, hvor godt bæredygtighed er tænkt ind i byggeriets proces. Bæredygtighed er omdrejningspunktet når man bygger indenfor DGNB´s certificerings rammer. Det er et omfattende værktøj, man følger for at bygge bæredygtigt indenfor Miljø-, Social- og Økonomisk kvalitet. Og byggeriet for Vattenfall i Esbjerg har fået bedømmelsen “Sølv”!

 

Sølvmedalje i bæredygtighed

Der, hvor denne logistikbygning har scoret højt på point er på miljø og økonomisk. Den energi, der er blevet anvendt, kommer fra Vattenfalls egen produktion af grøn energi og der er sat solceller på taget. Byggeriet får også høj score på teknologien fx ventilationssystemer, temperaturforhold og dagslysets adgang i den høje lagerbygning. Derudover får projektet også mange point for gennemsigtigheden af og krav til lavt antal kemiske indholdsstoffer. Der er bl.a. strenge krav til den epoxy, der er anvendt på gulvet, dvs. at den ikke afgiver giftige dampe efter den er lagt og hærdet. Det er også blevet pointeret at projektmaterialet hænger i høj grad sammen med det som bliver bygget.

Læs mere om hvad DGNB er her på Green Building Council Denmarks hjemmeside.

DGNB Sølv Bæredygtighed

Systemets begrænsninger

Der hvor projektet møder begrænsninger er indenfor, det sociale område og det er beliggenheden på den lukkede industrigrund, der er årsagen. Det vil ikke være muligt at tænke offentligheden ind i byggeriet da den del af havnen er lukket. Derfor giver det ikke mening at fx etablere kunstværker på murerne eller anlægge en basketball bane i forbindelse med byggeriet. Så sølv bedømmelsen er et rigtig flot resultat for projektet, der har fået fine, høje point indenfor Miljø og Økonomi kategorierne.

Læs mere om vores stærke kompetencer indenfor totalentrepriser her. 

Del

Kompetencer vedr. denne artikel

Har du spørgsmål?

Så sidder vi klar på telefonen og email.

ARTIKLER

Relaterede artikler

Forrige
Næste

REFERENCER

Relaterede referencer

Forrige
Næste
Hvad leder du efter?
Søg