Volder mark – er en våd mark!

Midt på en våd mark, kaldet Volder Mark i daglig tale, er vi i fuld gang med at opføre en GIS-bygning for Energinet. Bygningen er er en del af den nye energi-infrastruktur, der skal gøre elnettet i stand til at modtage de store mængder strøm som de nye havvindmøller vil generere i nær fremtid.

 

Oversat fra vestjysk

En lun lokal entreprenør fra området har fortalt:

”Volder vist er et gammelt udtryk for at området er fyldt med mange våde huller. Det er i hvert fald lokalt kendt at markerne var nogle af de sidste der blev sået og de første der blev høstet.”

Det forklarer jo meget godt de udfordringer vi har mødt undervejs, hvor vandet har drillet os. Projektleder Martin Hinrichsen har tidligere udtalt sig til Dagbladet Holstebro:

”Vi bygger på en måde i ét stort badekar, og grundvandet forsøger at “poppe” bygningen op.”

 

Læs hele artiklen her.

 

En katedral har rejst sig!

Bygningen er en transformatorstation, ligesom det vi bygger på i Idom Lund ved Ringkøbingvej. Disse stationer står som regel i det fri, men pga. placeringen tæt på kysten er klimaet hårdt for anlægget og derfor har Energinet valgt løsningen med at placere transformerstation i en lukket bygning, fordi anlægget gerne skulle kunne holde og være driftssikker i rigtig mange år frem.

På Volder Mark er omfanget af anlægget 40 x 20 m og indkapslet i beton og mursten. Ved Idom Lund er det meste under åben himmel og måler cirka 400 x 200 m. Elementerne i den ene side af bygningen er 12 meter høje, plus en kælder under, så der er virkelig tale om en katedral.

 

 

 

Del

Har du spørgsmål?

Så sidder vi klar på telefonen og email.

+45 96 10 44 00

kb@kajbech.dk

Hvad leder du efter?
Søg