bæredygtig energi

Mere vedvarende energi til Holstebro Kommune

 

Lige nu sker der store investeringer i vedvarende energi i Vestjylland og Kaj Bech A/S er stolte over at levere jordarbejde og støbning af fundamenter til de tekniske anlæg der lige nu bliver etableret. Arbejdet drejer sig om at etablere energistationer der skal kunne tage imod de store mængder strøm som den nye havvindmøllepark skal generere ude på havet ud for Nissum Fjord og koble strømmen til det eksisterende elnet.

Helt specifikt arbejder Kaj Bech A/S for Energinet på en udvidelse af Idom Lund højspændingsstation og nyetablering af en helt ny højspændingsstation ”Volder Mark”.

 

– Det er et firma, som vi har samarbejdet med tidligere og har gode erfaringer med, fortæller projektleder Martin Hinrichsen fra Energinet.

 
Vi er stolte over at have vundet opgaven og ydmyge over at 2023 har lagt godt ud i ordrebogen til trods for at tilstandene har forandret sig meget ude i verden. Og samtidig er Kaj Bech A/S med til bidrage til udviklingen af mere vedvarende energi til Holstebro Kommune. I forvejen er Holstebro på top-4.
 
 
 

Thor Havvindmøllepark

En nye havvindmøllepark, Thor, der skal ligge 20 km ude i Nordsøen, ud for Nissum Fjord, er næste skridt mod at opnå 100 procent vedvarende energi i elsystemet i 2030. Strømmen fra søkablerne skal omdannes og tilsluttes det eksisterende elnet, derfor skal helt nye stationer bygges til at kunne håndtere den store mængde strøm havvindmølleparken vil kunne producere.

 

Volder Mark

Volder Mark er den første nye højspændingsstation, der skal etableres på en mark mellem Ramme og Bøvlingbjerg. Stationen skal tage imod 220 kilovolt kabler fra den nye Havvindmølleparken. Det bliver et lukket anlæg, dvs. at installationerne skal være inde i bygningerne så det er beskyttet mod salten fra havet. Det er bygningerne Kaj Bech A/S har entreprisen på at bygge.

Bygningen bliver xx m2 stor og skal huse egen forsyningstavler, batterier, relæfelter samt GIS- komponenter. Bygningen skal indeholde velfærdsfaciliteter omfattende toilet med bad og tekøkken med spiseplads til 4 personer. Der skal forberedes til senere udbygning med ekstra relæfelter med minimale gener for det fungerende anlæg.

 

Idomlund

Mellem Idom og Holstebro ligger allerede en højspændingsstation, som er i funktion og koblet til det nuværende elnet. Denne station skal udbygges så den er i stand til at tage imod den store mængde vindenergi ude fra havet. Derfor skal stationen udvides med både bygninger og fundamenter, som Kaj Bech A/S er entreprenør for.

Kaj Bech A/S har allerede for få år tilbage bygget stationsbygninger og fundamenter til højspændingsstationen i Idom Lund, så området er helt velkendt for os.

 

Fakta om Thor, Havvindmøllepark:

  • Parken skal ligge i Nordsøen ud for Nissum Fjord minimum 20 kilometer ude på havet.
  • Den nye park kommer til at hedde Thor efter Thorsminde, som er nærmeste landkending.
  • Havvindmølleparken forventes at få kapacitet til at forsyne en million danske husstande med el i 2027.
  • I 2025-2027 skal den første strøm kunne føres i lans fra Thor Havmøllepark dvs. den nye kabelforbindelse og stations områderne Volder Mark og Idomlund sættes i drift.
  • 220 kilovolt søkabler føres ind til Volder Mark højspændingsstation fra Havvindmølleparken, Thor

 

Bygherre: Energinet

Projekter: Idomlund udvidelse & Volder Mark nyetablering af 220 kV højspændingsstation

 

 

 

Læs om vores kompetencer indenfor Energi & Forsyning her og se hvilke referencer vi har indenfor området.

Del

Har du spørgsmål?

Så sidder vi klar på telefonen og email.

+45 96 10 44 00

kb@kajbech.dk

Hvad leder du efter?
Søg