Referencer

Sejlet, Udkigstårn, Esbjerg Strand

Del
BygherreFiskeri- og Søfartsmuseet og Esbjerg Kommune
EntrepriseformFagentreprise
OpførtMaj 2020 - Juni 2021
Rådgivende ingeniørCOWI
ArkitektArkitekterne Hasløv & Kjærsgaard
PlaceringEsbjerg. Danmark
Sejlet, Udkigstårn, Esbjerg Strand

Projektbeskrivelse

Kaj Bech A/S har stået for opførelsen af kunstværket ”Sejlet”, på Esbjergs nye lystbådehavn, Esbjerg Stand samt tilhørende støttemure og kajanlæg.

 

Sejlet, kunstværk

Sejlet er et multifunktionskunstværk som fungerer som et udkigspunkt og en skulptur på samme tid. Det er 10 meter højt og formet som et stort sejl. Fra toppen kan man se både ud over lystbådehavnen, hen til monumentet ”Mennesket ved havet” og ud over Vesterhavet.

Tårnet blev opført i et samarbejde mellem Fiskeri- og Søfartsmuseet og Esbjerg Kommune, med en donation fra K. S. Kristensens Mindefond. Inspirationen til udformningen er hentet i et udspændt sejl, og underbygger havnehalvøens identitet som et maritimt mekka.

Støbningen af Sejlet, kræver stor ekspertise indenfor insitu- og støbearbejde generelt og arbejdet er udført af vores dygtige betonfolk. Sejlet er støbt insitu som én kontinuerlig støbning, hvor der blev udarbejdet en specifik støbeplan, hvor man arbejdede med vibrationsteknikken for at skabe en så glat overflade i betonen som muligt i den 10 meter dybe støbeform. Tårnet er designet af arkitekterne Hasløv & Kjærsgaard.

 

Støttemure, kajanlæg

Som en del af den nyanlagte lystbådhavn udførte Kaj Bech A/S tilhørende støttemure og kajanlæg i beton, i forbindelse med udbygning af det rekreative område omkring havnehalvøen.

 

Kompetencer ved dette projekt

Har du spørgsmål?

Så sidder vi klar på telefonen og email.

Lignende referencer

Relaterede artikler

Forrige
Næste
Hvad leder du efter?
Søg