print

Vigtige dråber af kultur-historien bevares ved restaurering af Lægård Møllen i lystanlægget Hostebro.

Restaureringsarbejdet på og omkring vandmøllehuset er godt i gang. Imitativtageren Ole Rømer har formået at skabe finansiel grundlag ved hjælp af midler fra Realdania og lokale sponsorer.

Balance i møllehjulets trækonstruktion, er en forudsætning for at hjulet kan dreje rundt. Derfor skal en vandmølle være i daglig bevægelse ellers vil træet med konstant vandkontakt blive for tungt. En gennemsnitlig dansk vandmølle leverede oprindeligt 3 – 4 kW nogle få timer i døgnet. Det er faktisk ikke mere end en almindelig plæneklippermotor, men derfor skal man ikke underkende møllernes indflydelse på udviklingen i samfundet og dermed den danske kulturarv. Til sammenligning yder nutidens største vindmøller op til 9.000.000 kW

Kontakt

ulrich-pedersen
Ulrich Pedersen

Teamleder PARK

(+45) 22 70 88 31

Se flere billeder